0 Podijeljeno puta 664 Pregleda

Šimić odgovorio Mektiću: Ministre, spremi advokate!

5. Maja 2018.
664 Pregleda

Nakon što je na svom portalu Dnevno.ba objavio SMS poruke Dragana Mektića sa N.N. osobom u kojima se govori o rušenju v. d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, a Mektić potom dosta neuvjerljivo negirao da oni postoje (neće zbog objavljivanja “nikoga tužiti”), novinar Josip Šimić je reagirao i ostao pri svojim tvrdnjama. Njegov tekst prenosimo u cijelosti:

Najtiražniji i najutjecajniji printani medij u Bosni i Hercegovini „Dnevni avaz“ prenio je u printanom i elektronskom izdanju članak s portala Dnevno.ba, a koji se tiče šokantnih i skandaloznih transkripata, odnosno razmijenjenih poruka između ministra Dragana Mektića i N. N., osobe, čiji identitet još nećemo otkrivati, a u kojim porukama ministar Mektić ne skriva svoj animozitet, mržnju i pakleni plan, koji ima prema v. d. glavnog državnog tužitelja BiH Gordani Tadić.

Dragan Mektić demantirao je poruke, odnosno transkript, koji je nesumnjivo njegovo vlasništvo, ali najprije taj demanti dogodio se na portalu Faktor.ba. U tom demantiju, odnosno svojoj izjavi Mektić je bio odlučan: „Ko mi nađe jedan transkript, skočit ću s ‘Avazovog’ tornja! Malo je vjerojatno da bi Mektić pak skočio s “Avazovog” tornja, bi al’ padobranom. Ukoliko zaista misli ozbiljno, ja sam zaista u jednom velikom šoku, jer imamo ministra sigurnosti BiH koji je, nažalost, postao još i suicidalan!

Čudno je da je Faktor.ba odmah dobio izjavu od ministra Dragana Mektića. Nesumnjivo je da su transkripti i više nego autentični. Mektić u svome demantiju za Faktor.ba kaže kako mu se „čini da ima neka optužnica protiv mene“, a kada je radio press protiv mene, Gordane Tadić i dr., tada je „znao“ i nije mu se činilo. Pa kada je provaljen i za klevete biva osuđen, prešao je onda u kategoriju „čini mi se“, dakle, više ne tvrdi! Zaboravio je kako je za lidera SBB-a govorio da ne može u Vijeće ministara BiH jer ima tamo neki postupak na Kosovu, pa kad bi oslobađajuća presuda, samo mu se opet pričinilo, te kad je Tadićeva izuzela predmet „Delalić“ iz rada tužitelju Dubravku Čampari i isti dodijelila u rad tužitelju Olegu Čavki, a potom direktor FUP-a Dragan Lukač odbije poslušnost Tužiteljstvu BiH, Mektiću se „niti čini, niti tvrdi“ da treba uopće reagirati na takav neposluh! Tada se u igru uključuje i OSA BiH, koja nesumnjivo podnosi lažne izvještaje i tvrdi kako je „Čavka kompromitiran i korumpiran“, a direktor FUP-a ne da dokumentaciju, na tome ste se otkrili, na tome ste pali!

Takvom je svojom odlukom o uklanjanju tužitelja Dubravka Čampare iz rada predmeta „Ramiz Delalić“ i dodjeljivanju istog u rad i daljnje postupanje tužitelju Olegu Čavki Tadićeva zadala šah-mat pravosudno-policijskom establišmentu pod kontrolom SDA stranke, jer je upravo lider SBB-a Fahrudin Radončić neposredno prije izbora trebao biti uhićen, u slučaju da je predmet ostao kod tužitelja Dubravka Čampare, kako bi se umanjila konkurencija i rejting stranke SBB-a!

U odnosu na prisluškivanje glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić, te kada je stigao nalaz s vještačenja iz Banja Luke da su ipak bile prisluškivane, Mektić ni riječi!

Međutim, koliko ministra Mektića govor njegov odaje, najbolje pokazuje njegova izjava za Faktor.ba, kada izjavi: ”da ima moć, odmah bi skinuo Gordanu Tadić“, time je zapravo samo javno priznao da žarko priželjkuje Gordanino svrgavanje, dakle, ono što se tajno dopisivao samo je u javnosti ishitreno potvrdio.

Kada je Aleksandra Pandurević objavila navodne viber-poruke prepiske između Staše Košarca i nepoznatog novinara RTRS-a, niko to nije dovodio u pitanje. Uzelo se kao zdravo za gotovo, odnosno autentično, Mektić je to svesrdno blagoslovio, a Faktor.ba munjevito prenio. Koji licemjerizam.

U svome demantiju Mektić tvrdi kako je „dokazano da radim sve i svašta“! Međutim, upravo zaboravlja da je istom takvom retorikom javno osuđivao i prozivao predsjednika Općinskog suda u Tesliću Zdravka Popovića, nazivajući ga javno „kriminalcem“, a čovjek dobio pravomoćnu oslobađajuću presudu od svih optužbi, ni nakon toga, Mektić ni da se izvini.

Ministar Mektić tvrdi kako se Radončić glavnoj tužiteljici BiH „dodvorava“, pa je zato ”Dnevni avaz” prenio njegove šokantne, ali istinite transkripte. Međutim, zaboravlja da je upravo on taj koji se dodvoravao i koji je nekoliko puta na neslužbeni ručak zvao glavnu tužiteljicu BiH Gordanu Tadić da se „dogovore“ kako istrage protiv Mektića u Tužiteljstvu BiH zatvoriti te, kad je glavna tužiteljica Gordana Tadić odbila sve Mektićeve nečasne ponude, onda su od istog uslijedili neviđeni napadi, šikaniranja i laži koje je ministar Dragan Mektić na svojim pres-konferencijama izjavljivao o glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić, slijedom čega je ista prošla neviđenu torturu ovog bahatog i neobrazovanog ministra, kojeg su još službe prije rata označile kao čovjeka na kojeg se ne može računati ni u ljudskom, ni intelektualnom, ni u obavještajnom smislu, niti u kom drugom smislu. I bile su u pravu!

Za kraj, preporučujem ministru Mektiću da nađe dobre odvjetnike i s njima pođe praviti obranu, jer tačke optužnica, koje se vjerojatno moraju po prirodi posla spremati na Tužiteljstvu BiH protiv njega, a od kojih će se morati obraniti (u što čisto sumnjam), bit će veoma teške i ne tako lako oborive.

Izvor: Avaz.ba

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

You may be interested

2018. GODINA, GODINA SUDSKIH PROCESA PROTIV PRAVOSUDNE MAFIJE???
BiH
8996 pregleda44
BiH
8996 pregleda44

2018. GODINA, GODINA SUDSKIH PROCESA PROTIV PRAVOSUDNE MAFIJE???

redakcija - 9. Januara 2018.

Minuli vikend nam je ponudio još par medijskih nastupa ishlapljele penzionerke Meddžide Kreso, koja nas nakon silnih skandala u bh pravosuđu pokušava uvjeriti da je sve "cvjetalo i…

Ko o čemu Goran Salihović o poštenju
Ekskluzivno
5730 pregleda42
Ekskluzivno
5730 pregleda42

Ko o čemu Goran Salihović o poštenju

redakcija - 29. Oktobra 2017.

Gledajući intervju na N1 televiziji simulanta Gorana Salihovića mogu se steći dva dojma. Ili da je silan uz svoje potencijalne zaštitnike ili je toliko priglup pa sam…

LAŽOV: Evo eksluzivnog dokumenta Vijeća ministara BIH zbog kojeg će Mektić morati dati ostavku
Politika
1632 pregleda6
Politika
1632 pregleda6

LAŽOV: Evo eksluzivnog dokumenta Vijeća ministara BIH zbog kojeg će Mektić morati dati ostavku

redakcija - 20. Maja 2018.

Iako se razgoropadio izjavama ovih dana ministar Mektić je čovjek koji ne izvršava odluke Vijeća ministara BIH ili se pak ponaša svojevoljno, bez naputaka Vijeća ministara. Uz…

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!
BiH
522 pregleda1
BiH
522 pregleda1

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!

redakcija - 20. Maja 2018.

Komercijalni direktor Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, jedan od novopečenih lidera zombiziranog političkog subjekta zvanog LDS, ratni „logističar“ i poslijeratni ekonomista…

Damira Bećirovića Bumbara, Čamparinu sponzorušu, i žena i ljubavnica izbacile iz kuće!
Ekskluzivno
1819 pregleda10
Ekskluzivno
1819 pregleda10

Damira Bećirovića Bumbara, Čamparinu sponzorušu, i žena i ljubavnica izbacile iz kuće!

redakcija - 18. Maja 2018.

Kada te raja još u osnovnoj školi prozovu Bumbar i kriju se od tebe jer si guzonjin sin i šmeker, onda neminovno završiš kao Damir Bećirović —…