0 Podijeljeno puta 14754 Pregleda 26 Comments

KRIMINAL POD ABDESTOM

25. Februara 2018.
14754 Pregleda 26

Bego Gutić i Fadil Šljivić veliki su vjernici. Bar se tako oni trude to predstaviti. Redovni su u džamiji, daju novce za džamiju, uzimaju abdest prije džume i na sve načine žele ostaviti dojam da se radi o vjernicima. No međutim, kada se vidi kako sjede po sijelima na kojima se uzimaju pare i odijela za dobitnike činova, radnih mjesta, onda jasno dolazimo do zaključka da se radi o lažnim “Valter vjernicima” od kojih neke hodže na TK ustvari uzimaju haram pare. Zato ne treba ni čuditi što se Bošnjacima dešava sve ovo.

Samo jedan primjer iz Gračanice, gdje se uz društvo i finansijsku podršku privatnika iz tog gradića organizuju sijela na kojima se prave konačne liste za činovanja, prijeme kadeta i tendere, najbolje ilustruje sav besmisao konkursnih i tenderskih procedura. Osim toga, takva sijela najbolje ilustruju da se istinski intervjui sa potpuno drugim kriterijima ustvari odvijaju uz harmoniku Dragana Stojkovića Bosanca, a ne u prostorijama MUP-a TK predviđenim za takve stvari.

U vezi s tim donosimo neka imena budućih dobitnika čina višeg inspektora na trenutno otvorenom konkursu:

 1. Miralem Halilović, zadužen za Gutina antikorupcijska spinovanja u Vladi TK i poznat po tome što je visio kod tužioca Dražena Miličevića (poznatiji kao Mali Šibonja) pomažući mu u montaži optužnice protiv bivšeg ministra MUP-a Amira Husića,
 2. Đulović Samir zvani Labud, dokazuje se javljanjem svih istražnih radnji Gutiću i ostalima,
 3. Fišeković Mehmedalija, kontakt za izvlačenje para iz ICITAP-a i OSCE-a, a pomagao je i u curenju dokumenata iz Tužilaštva TK,
 4. Sukanović Samir, obezbjeđuje komplet ljetnu i zimsku ponudu Mrkaljevića iz Čelića,
 5. Omerčević Elvir, zajedno sa izvjenim Sušićem iz Gračanice obezbjeđuje domjenke i sijela za Begu i Šljivu u Gračanici. Navodno iza tog Sušića stoje direktno Braća Čampara i Denis Zvizdić,
 6. Hodžić Admir, kopa bunar Begi na vikendici i vrši ostale radove po potrebi
 7. Mujkić Mido, završava sa nekim licima u Sarajevu da se ne suspenduju Sindikalisti MUP-a TK,
 8. Ajdinović Fahrudin, nesposobnjaković koji ima još uvijek tajnovite veze sa Begom i Šljivom,
 9. Sofić Mirso, preko firme Ordagić završava Begi i Šljivi izolacije na vikendici i garažama,
 10. Ovo mjesto ostavljeno je za kandidata za kojeg nazovu Safet Softić ili Aljoša Čampara.

Istovremeno Hasanović Mersad čeka čin 6 godina jer mu Šljiva i Guta nisu mogli ni marke izvući iz džepa.

Na kraju ostavljamo pojedinim hodžama da dobro razmisle od koga uzimaju haram novce i ko im se to ulizuje radi dobrog glasa u džamiji pred nadolazeće izbore. Jer mogle bi pojedine hodže, a samim tim IZ puno više izgubiti nego li što dobiju tih haram para od Gutića, Šljivića i inih.

Urnek je izgleda isti kao i u Sarajevu..??? U SDA su se očito uvukli i ključnim igračima pod kožu podvukli potomci starih i dokazanih komunista, za što su najbolji primjer neosunećena braća Čampara i Denis Zvizdić. Oni nikada nisu osjetili istinsko biće SDA i očito da svojim akcijama i djelima samo strateški i ciljano iznutra razvaljuju ovu Bošnjačku stranku. Njihovi pipci unutar SDA itekako su vidjlivi i u Tuzli, preko karikatura poput Šljivića i Gutića.

 

26 Komentari

 1. SDA ČLANSTVO BEZ OBZIRA IZ KOJEG KANTONA DOLAZI,DOKAZUJE SVOJU KRIMINALNU ORIJENTACIJU! DEFINITIVNO MAJSTORI TOG ZANATA!

  Reply
 2. Dal je ovo ljudi moguće? zna se spisak i prije rezultata ??? Ako je ovo moguće onda smo mi stvarno stoka koju treba tračit i klat doslovno !

  Reply
 3. Svaka cast za preciznost u objavi. Ime, prezime, nadimak i opis poslova koji su vrsili za “cestitog” nam premijera Gutu.
  Sve je ovo smece od ljudi. Sve ovo treba hapsiti i oduzeti svu bespravno stecenu imovinu.
  Vjernici…u feslije…

  Reply
 4. Kontaju oprat grijehe tek tako. Allah dragi sve vidi i valja racun poloziti. A bas me zanima koliko ce ih dobiti cin sa ove liste?

  Reply
 5. Gamad su to i dupeuvlakači, past ce i Gutic i sateliti pa valjda neko čestit dodje da pohapsi potkupljene lažove

  Reply
 6. Safetu Softicu treba jebat mater i onu njusku mu razbit mutevelijsku. On im sada daje vjetar u ledja.

  Reply
 7. Ja bi autoru ovog teksta dao Nobelovu nagradu za originalnost i hrabrost. Mene ovi lopovi zaobilaze sa cinom 10 godina, kao da sam degen ako ne mogu napredovat 10 g. neka me otpuste jer nisam za sluzbe. Ustvari indirektno traze pare.

  Reply
 8. Kakva stranka takvi joj I clanovi…konkursi otvoreni samo da se zamazu oci a rezultat se dogovori na sijelu…steta sto nema golog otoka,ovi bi bili idealni kandidati. SDA prevara od stranke

  Reply
 9. I da prođu svi isti sa ovog spiska, doslovno ništa, kad imas onakvog glavnog tužioca Ljubića Tomu. Oni preko Ljubića razvlače i optužnicu za Sindikat MUP-a TK. Hoce da navuku Feriz i ostali dovoljno za penzije. Kad dođu do penzije tad će ih kobajagi optužiti traljavom optužnicom, napravit neku grešku kao kod Kurte i da dobiju nešto malo zatvora. To malo zatvora će otkupiti pokradenim parama iz MUP-a i pojeo vuk magarca. Sve zbog lopine glavnog tužioca Ljubića. Njega treba u zatvor!

  Reply
 10. Jebem li ti Bego šćer onu koju si ugurao u vijeće banovićko da prima paušal ispred nekoga ko nema od čega dijete školovat. Ima još ko daga nisi nabacio na budžet. žena, šćer, ti, jabem li ti pleme omazičko, kad te vidim hraknut ću te !”

  Reply
 11. $$$ 6. Hodžić Admir, kopa bunar Begi na vikendici i vrši ostale radove po potrebi $$$

  Ovo je nasmijesnija stavka u ovom clanku … Nasmijao sam se …

  Reply
 12. Bego Gutić, uhvaćen sa prstićima u medu od strane sarajevskog klana, okrenuo se protiv onog ko ga je od blaza “ozidao”. Priča sada bajke po medijima kako oni ništa nije znao ili nije se bavio kriminalom, korupcijom niti je uzimao mito. Ali se to da uporediti. Saberu mu se primanja te se saberu nekretnine i uporedi na “vagi”. Vaga će pokazati da Bego nije samo prstiće gurao u med, nego je čitavu ruku do ramena u teglu zavukao.

  Reply
 13. Ovaj Gutić, političar u pokušaju i diplomirani kriminalac, će napokon da se zabavi sam o sebi kad ga sarajlije puste niz vodu. Uskoro će da dobije i diplomu iz nekog od sudova za sav kriminal koji je napravio do svoje smjene. Vjerovatno se uzda u stranku da će mu čuvati leđa ali ne zna seljak da će ga sarajlije potrošiti ko prezervativ u cilju daljeg, ko fol, čišćenja stranke i sakrivanja svog kriminala. Da je glup, to se dalo vidjeti al’ da je ovoliko, nije se moglo pretpostaviti.

  Reply
 14. Sljivu jazavca na kop u dubrave poslat da bere ćumur po jalovistu. Nije ni za sta drugo.

  Reply
 15. Šljiva je sitni miš, on se zadovoljava odijelima i balkonskim ogradam, a Bego je krimos za Alcatraza !!!

  Reply
 16. Sad kad Begi i Sljivi natovare optuznice na vrat za kriminal koji su pocinili, jedva cekam!!!

  Reply
 17. Prvo treba raspakovat najkriminalnije kantonalno crveno-zeleno tužilastvo u federaciji (Ljubić, Radovanović, Begić, Serhatlić). Bez toga je šaša. Borci sa petlje Šički da imaju pameti, ne bi zajebavali obični narod već bi direktno pred tužilaštvo. Tamo je žarište zloćudnog BiH tumora!

  Reply

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

You may be interested

2018. GODINA, GODINA SUDSKIH PROCESA PROTIV PRAVOSUDNE MAFIJE???
BiH
8996 pregleda44
BiH
8996 pregleda44

2018. GODINA, GODINA SUDSKIH PROCESA PROTIV PRAVOSUDNE MAFIJE???

redakcija - 9. Januara 2018.

Minuli vikend nam je ponudio još par medijskih nastupa ishlapljele penzionerke Meddžide Kreso, koja nas nakon silnih skandala u bh pravosuđu pokušava uvjeriti da je sve "cvjetalo i…

Ko o čemu Goran Salihović o poštenju
Ekskluzivno
5730 pregleda42
Ekskluzivno
5730 pregleda42

Ko o čemu Goran Salihović o poštenju

redakcija - 29. Oktobra 2017.

Gledajući intervju na N1 televiziji simulanta Gorana Salihovića mogu se steći dva dojma. Ili da je silan uz svoje potencijalne zaštitnike ili je toliko priglup pa sam…

LAŽOV: Evo eksluzivnog dokumenta Vijeća ministara BIH zbog kojeg će Mektić morati dati ostavku
Politika
1633 pregleda6
Politika
1633 pregleda6

LAŽOV: Evo eksluzivnog dokumenta Vijeća ministara BIH zbog kojeg će Mektić morati dati ostavku

redakcija - 20. Maja 2018.

Iako se razgoropadio izjavama ovih dana ministar Mektić je čovjek koji ne izvršava odluke Vijeća ministara BIH ili se pak ponaša svojevoljno, bez naputaka Vijeća ministara. Uz…

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!
BiH
522 pregleda1
BiH
522 pregleda1

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!

redakcija - 20. Maja 2018.

Komercijalni direktor Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, jedan od novopečenih lidera zombiziranog političkog subjekta zvanog LDS, ratni „logističar“ i poslijeratni ekonomista…

Damira Bećirovića Bumbara, Čamparinu sponzorušu, i žena i ljubavnica izbacile iz kuće!
Ekskluzivno
1819 pregleda10
Ekskluzivno
1819 pregleda10

Damira Bećirovića Bumbara, Čamparinu sponzorušu, i žena i ljubavnica izbacile iz kuće!

redakcija - 18. Maja 2018.

Kada te raja još u osnovnoj školi prozovu Bumbar i kriju se od tebe jer si guzonjin sin i šmeker, onda neminovno završiš kao Damir Bećirović —…