0 Podijeljeno puta 14343 Pregleda 24 Comments

KO PRVI PADA, ŠLJIVA, GUTA ILI TOMA?

16. Februara 2018.
14343 Pregleda 24

Ko će prvi otići, Šljiva, Guta ili Toma? Kako god da krene i kojim god redoslijedom bude išlo, Tuzlanskom kantonu će sigurno biti bolje, a možda sistem i uistinu profunkcioniše na način biranja najboljih i optuživanja najgorih. Sada je sve kontra, biraju se najgori i optužuju najbolji, preciznije rečeno optužuju se oni koji smetaju da se ne izaberu najgori. Pa ti ostani normalan u svemu ovome…  I naravno, ništa nije slučajno, pa ni veza ovog trojca. Nedostaje im još samo Jasmin Imamović sa svojom svitom i mozaik je kompletan.

Kao što rekosmo, pomenuti Tuzlanski trougao je žestoko međusobno povezan. Veže ih šta drugo nego kriminal, nečasna djela i poturanja. Ovaj trougao je u posljednje vrijeme odnio više nevinih žrtava na TK nego li Bermudski trougao u svojoj povijesti. Relacije su jasne i slikovite, baš kao na narednim slikama.

Međusobno sjede, dogovaraju progone nevinih, štimaju činovanja, zaposlenja, tendere, oslobađaju dokazane lopove… Oko toga su svi jedinstveni i ujedinjeni. Nema dalje… Tako je recimo Ljubić zažmurio na Šljivin nezakoniti povrat Gutića u MUP TK-a, a nakon Gutićeve smjene sa pozicije Ministra MUP-a TK 2012 godine. Zažmurio je Ljubić i na Gutinu žestoku krivičnu prijavu gdje je Guta kao Ministar MUP-a nezakonto i protivno Uredbi o vlastitim prihodima donio na silu Pravilnik kojim je u vlastitite prihode MUP-a TK strpao prihode iz Budžeta, s ciljem da bi ih on mogao trošiti kako želi, a ne kako Vlada i Skupština odrede. Zažmurio je Ljubić i na kriminal Gutićevih i Šljivinih pajtosa u Sindikatu MUP-a TK. Sve je završeno, kriminal dokazan, ali optužnice nema. Ovaj dokazani kriminal se već kiseli kod Ljubića pune 2 godine. Zauzvrat naravno Ljubiću se ispunjavaju razne želje, od činovanja, prijema uposlenih pa nadalje. Jedan od primjera je Stjepan Hlavaček – glavni inspektor u MUP TK. Nije mogao dobiti čin glavnog inspektora dok Ljubić nije nazvao Šljivu i Gutu. Guta i Šljiva su naravno jedva dočekali da tu i takve želje ispune. Isto tako, na molbu Gute i lobija oko Jasmina Imamovića, odnosno Slađe Ilića zvanog Pakna, koji je uzgred i predsjednik GO SDP  Tuzla, sačinjena je namjerna greška u sporazumu KTTK i Kurtića, kako bi se postupak protiv Kurtića razvukao i on kao dokazani kriminalac iz MUP-a na kraju oslobodio, te ostao zaposlenik MUP-a TK.

Navalio je Gutić zadnjih dana da naručuje i privodi u svoj kabinet kojekakve strance i slične hoštaplere da bi pričali hvalospjeve o Šljiviću. A to što stranci ne znaju da Šljivić aščare krši zakon to nije bitno…. To što je Šljiva prekršio Zakon o policijskim službenicima i nije suspendovao policijske službenika koji su pod istragom, na to trebamo da zažmurimo. Kako zažmuriti kada se zna da je rukovodioc policijskog organa dužan suspendovati policijskog službenika čak i kada je protiv njega otvoren predmet KT ili pokrenute predistražene radnje u svezi korupcije. Biće da Ljubić ovaj predmet nije podveo pod korupciju, jer to nije korupcija, on svoju statistiku prema VSTV nabija na drugim predmetima koji nemaju veze sa korupcijom. Al može mu se još malo…

Elem Šljiva bi opet za komesara, osladilo mu se, a i Bego bi volio Šljivu, dok sve to istovremeno nije mrsko Ljubiću, imaju se međusobno u šaci, ucijenjeni do jaja, savršena kombinacija da niko nikoga ne dira. Jedino im je prepreka Mirsad Kukić, jer nakon jučerašnjeg raspleta na Predsjedništvu SDA, prije bi moglo nestati Gute nego li bude okončana procedura Nezavisnog odbora u vezi Šljive. Bit će interesantno i da li će pojedini članovi NO požuriti da se oduže Šljivi za prijem vlastite djece u MUPTK, kao npr. Smiljana Vovna, Hariz Šarić itd… U nastavku fotografija jednog od sinova članova NO (sin Hariza Šarića), koji su primljeni u MUP TK na način da dok oni ocjenjuju komesara, komesar odobrava pitanja i bira članove komisije koji primaju njihovu djecu.

Prestrašno, ni to Ljubić ne želi da vidi, iako i Zakon o unutrašnjim poslovima jasno predviđa da član NO mora obavijestiti Komisiju STK za izbor i imenovanje o svim okolnostima koji utiču na njegovo članstvo, aludirajući na sukob interesa. Džaba sve, Ljubić ništa opet ne vidi…

Nadamo se da će bar proraditi savjest ostalim članovima NO, da ovog puta presjeku ovaj kriminalni lanac u institucijama za sprovođenje zakona??? Do tada, uzalud Šljivi montirane i presmiješne krivične prijave protiv protukandidata Korman Dževada, ne zna se ko će na kraju podvući refu, a kako danas stvari stoje Guta očito neće…??? Jer kao što naredna slika, a i poznata pjesma govori, “Nekad smo bili mi….”

24 Komentari

 1. Novinar ovog clanka sam sebe demantuje… kao slike onik ko se s kim grli i na kraju sveta trojca Kukic,Gutic i vlasnik mejhane (kafana). U tekstu kaze da im se jedino Kukic suprotstavio. Samo da se ne zaboravi ko je koga izdao. Sjetite se kongrasa SDA kada Bego kaze “hajmo sve ovo razjebati” Tada je Bego bez ikakvih kalkulacija poturio ledja Kukicu da bi Kukic sjeo na mjesto potpredsjednika SDA BiH. U medjuvremenu govnari se posvadjali oko plijena. Kuko poceo Begu smjenjivat ima ravno godina dana i pokusao lopova Maljutku (ministar MUP-a) da postavinza premiera. Kada je Bego odreagovao kuku lele. Samo da se razumjemo Bego je mogao bolje rijesiti situaciju, na primjer da je uhapsio Maljutku za kriminal o kojem je Bego dobro upoznat. Zasto nije pa jednostavno interesi koji su u tom momentu preovladali. E zbog toga sto misa macak odmah ne pojede sada se misevi okupili pred njegovom kucom i smjenit ce Begu do ponedjeljka ko da gledam. Medutim najvece zlo ovog naroda je to sto ih novinari ovakvim pisanjem dovedu u situaciju da se uvjek solidarisu sa jednom stranom. Ta nasa posast u kojoj izmadju dva zla mi uvjek biramo ono manje zlo. Ljudi dajte se dozovite pameti i manje zlo je zlo.

  Reply
   • Povedi Begu svojoj kuci ako ti valja! Neka ti kara zenu, on to inace voli raditi svojim poznanicima. Nedavno je dobio i slomljenu ruku zbog toga.

    Reply
 2. Boli istina pičke korumpirane… Ovaj vas portal sistemski jebe, a sad će izgleda i Kuko da se priključi karanje Gute i njegovih beskičmenjaka.

  Reply
 3. Svaka priča ima početak i kraj.Bosanski mentalitet na daleko poznat po onoj:Brat ubio brata radi međe.Posvađali se poslovni partneri u zajedničkoj firmi .Tuča pištolji i rezultat svega dabogda umro on je kriv đubre itd.Teže od teških metala je Banovićka politika i pohlepa pojedinaca.Sada stiglo na naplatu ono baš me briga za njega daj meni da ja živim .Tuzlaci već dugo posmatraju šta im rade seljačine .Nijemo posmatraju šta stoka radi.Dabogda se poubijali zbog fotelja.Treba vratiti bandu odakle su došli seoske kabadahije. Ničija nije do zore sjala a neće ni vaša .Još malo pa kraj počelo je počelo.

  Reply
 4. Jedino su seljačine iz tk gore od ovih papaka u Sarajevu. Istrijebite se majku vam jebem da normalan narod prodiše.

  Reply
 5. Ode Bego zlikovac danas aBda, a za njim uskoro i Šljivotres za koji dan. Naredni je Tomo grobar 🙂

  Reply
 6. Ode Bego u istoriju. Sad će Kukić njega u zatvor. Lopovi iz sarajevske SDA trebaju zauvijek nestati iz politike.

  Reply
 7. Dobro ovi iz SBB ovo odigrase sa smjenom Bege. Pokazali su politicku zrelost za razliku od onih iz SDP koji su se napeli da kobajagi kritikuju Vladu, a nece da glasaju za smjenu. Smijesno i zalosno. Cuj opozicija nece da rusi Vladu. To ima samo u Tuzli i kod tuzlanskih laznih esdepeovaca.

  Reply
 8. De nam recite ko je naredni da pada? Jel šljivotres ofarbani? Morać se skidat ogradu sa kuće i odijela da vrati što je uzimao za naštimane činove 😀

  Reply
 9. Kome ce srce prije puknuti, sljivi ili tomi ? Ko cr prvi ponovo na remont kod dr. Kabila? Da bog da vam kabil uzeo sve to para sto ste pokrali!!!!! 😀

  Reply
 10. Pgme ostao samo jos tomo;;;;;; al ako ode tomo ostaje dragan radovanovic, jos gori od njega. On je tomu i uvukao u ova sranja i gluposti.

  Reply
 11. Prioritet svih pozitivnih promjena je raspakovat najkriminalnije kantonalno crveno-zeleno tužilastvo u federaciji (Ljubić, Radovanović, Begić, Serhatlić). Bez toga je šaša. Borci sa petlje Šički da imaju pameti, ne bi zajebavali obični narod već bi direktno pred tužilaštvo. Tamo je žarište zloćudnog BiH tumora!

  Reply
 12. Da je srece da je ovo padanje krenulo obrnuto, jos bi efektnije bilo. A tek da je Dragan Radovanovic u paketu sa Ljubicem, e to bi bila prava priča….

  Reply

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

You may be interested

2018. GODINA, GODINA SUDSKIH PROCESA PROTIV PRAVOSUDNE MAFIJE???
BiH
8996 pregleda44
BiH
8996 pregleda44

2018. GODINA, GODINA SUDSKIH PROCESA PROTIV PRAVOSUDNE MAFIJE???

redakcija - 9. Januara 2018.

Minuli vikend nam je ponudio još par medijskih nastupa ishlapljele penzionerke Meddžide Kreso, koja nas nakon silnih skandala u bh pravosuđu pokušava uvjeriti da je sve "cvjetalo i…

Ko o čemu Goran Salihović o poštenju
Ekskluzivno
5730 pregleda42
Ekskluzivno
5730 pregleda42

Ko o čemu Goran Salihović o poštenju

redakcija - 29. Oktobra 2017.

Gledajući intervju na N1 televiziji simulanta Gorana Salihovića mogu se steći dva dojma. Ili da je silan uz svoje potencijalne zaštitnike ili je toliko priglup pa sam…

LAŽOV: Evo eksluzivnog dokumenta Vijeća ministara BIH zbog kojeg će Mektić morati dati ostavku
Politika
1633 pregleda6
Politika
1633 pregleda6

LAŽOV: Evo eksluzivnog dokumenta Vijeća ministara BIH zbog kojeg će Mektić morati dati ostavku

redakcija - 20. Maja 2018.

Iako se razgoropadio izjavama ovih dana ministar Mektić je čovjek koji ne izvršava odluke Vijeća ministara BIH ili se pak ponaša svojevoljno, bez naputaka Vijeća ministara. Uz…

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!
BiH
522 pregleda1
BiH
522 pregleda1

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!

redakcija - 20. Maja 2018.

Komercijalni direktor Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, jedan od novopečenih lidera zombiziranog političkog subjekta zvanog LDS, ratni „logističar“ i poslijeratni ekonomista…

Damira Bećirovića Bumbara, Čamparinu sponzorušu, i žena i ljubavnica izbacile iz kuće!
Ekskluzivno
1819 pregleda10
Ekskluzivno
1819 pregleda10

Damira Bećirovića Bumbara, Čamparinu sponzorušu, i žena i ljubavnica izbacile iz kuće!

redakcija - 18. Maja 2018.

Kada te raja još u osnovnoj školi prozovu Bumbar i kriju se od tebe jer si guzonjin sin i šmeker, onda neminovno završiš kao Damir Bećirović —…