0 Podijeljeno puta 2821 Pregleda 5 Comments

DA LI JE ODZVONILO STRANAČKIM TALDŽIJAMA!?

12. Februara 2018.
2821 Pregleda 5

Ovih dana svjedočimo turbulencijama u mnogim partijama pod bh političkim nebom. Naročito, ovim sa sjedištem u Sarajevu. Njihovo koketiranje sa probranim kompanijama, polagano im postaje nezgodna kost u grlu, jer „nepromišljeni uticajni bizMismeni” u trenucima „poslovnih ushićenja” kupovine Porsche-a za gotovinu, proklizavaju, pa postaju lagan plijen nekorumpiranom dijelu pravosuđa, a samim tim povlače za sobom stranačke mešetare i funkcionere.

Lopovluk je već odavno postao glavna grana „privređivanja” gotovo svih bosanskohercegovačkih partija, i posljednje akcije tužilaštava samo zorno pokazuju koliko je korupcija zaživjela u tom nazovi političkom sistemu i kakav polusvijet obnaša najviše stranačke funkcije.

Shodno dužini vladanja, SDA je svakako u ovom kriminalu potpuno neprevaziđena, mada je i SDP u ono malo perioda vladanja Lagumdžije, snažno krenuo istim koruptivnim putem, pa danas gledamo i njihove kadrove u tužilačkim bilježnicama i očekujemo razna procesuiranja. SDP-ovi „aferimi” se ponajviše vežu za poslovanje „Elektroprivrede BiH”, gdje su Lagumdžijin pulen Dino Grabovica i njemu bliski bizMismeni” orgijali po tenderima i procedurama sa probranim firmama.

SDA korupcionaši posljednjih sedmica strijepe od ishoda silnih privođenja i saslušanja u akciji kodnog naziva “Zadruga”, jer gdje god zagrebu tužioci, pojavi se veza sa SDA i njihovim dužnosnicima. Mada se spominje i načelnik općine Stari Grad, nezavisnjak, Ibrahim Hadžibajrić, kojemu takođe nije bilo mrsko medom se sladiti.

Poslovanje kompanije „Sela” će biti vrlo interesantno, jer ga vežu za mnoge „poduhvate” u poslovanju sa Elektroprivredom BiH, pa sa nadaleko poznatom „kraljicom trotoara”, sa tenderima vezanim za općinu Novi Grad i naćelnika Semira Efendića, dakle probrani sa probranima.

Spiskovi koji su procurili u javnost ponudili su i jednog građevinskog giganta „Euroasfalt”, ali saslušanja odgovornih lica iz te kompanije još nisu aktuelna i javnost sa nestrpljenjem očekuje prve vijesti o „stranačkom poslovanju” Euroasfalta, koji je gradio i u vrijeme stolovanja SDA i SDP.

Mnogo je imena koja se spominju, pored gore pomenutih, tako i zet prvih u Bošnjaka, koji je svoje cijevi prodavao državi u namještenim tenderima.

Posebnu pažnju izaziva jedno ime, odnosno prezime, na spisku firmi obuhvaćenih akcijom „Zadruga”, a to je izvjesna Memnuna Zvizdić. Teško je povjerovati da nije u srodstvu sa aktelnim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH. Činjenice govore  da je Memnuma „muljala” novcem kao odgovorno lice nevladine organizacije „Žene ženama”, a koja je blisko sarađivala i sa Vijećem ministara BiH, posebno sa Zvizdićevim bliskim saradnikom Samirom Rizvom iz Ministarstva sigurnosti BiH. Rizvo  je osiguravao ovoj udruzi ogromna sredstva kao koordinator za borbu protiv trgovine ljudima, kako iz budžeta BiH, tako i donacije međunarodnih institucija.

No, kad na listi vidimo, udruženja građana poput vjeroučitelja Kantona Sarajevo, Bakije i slično, onda svako ko želi razumjeti trenutno stanje u našem društvu, može izvući zaključak da smo dotakli dno i da ako ne iskoristimo historijsku priliku na sljedećim izborima, da promjenimo kao narod percepciju i način na koji će naši budući politički prvaci zaista služiti svom narodu nakon izbora, inače generacije iza nas će imati šta da nam zamjere.

5 Komentari

  1. Ako je po redoslijedu s desna na lijevo s prve slike, onda je za hapsenje sljedeci na redu Lagumdzija, nas dobri 😀

    Reply
  2. Sve dosadasnje stranke su napravljene kao mafijaske organizacije i gore od toga jer one niisu u sprezi sa drzavon nego su privatizovale drzavu. Odvajat SDP od SDA nije moralno jer se nezna ko je veci lopov u datom trenutku bio. LAGUMDZIJA, DINO GRABLJIVICA, NIKSIC samo im je dovoljno istrkeljisat racune kod domacih a da se neprica kod vanjskih banaka pa vidjet o kakvim se opinama i fukarama radi. Naravno o Baketu i njegovima je bespredmetno i pricat. Samo mladi ljudi jos neuprljani mogu nesto promjeniti. Treba im dat sansu i ogranicit ih zakonima. Prvi zakon koji trebaju donjet je zakon o porjeklu imovine i uvest spec. policijsko tuzilackitim koji ce se samo time bavit.

    Reply
  3. Samo nek se hapse prave glavesine, ove s parama i vilama, pa makar i moj babo bio.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

You may be interested

2018. GODINA, GODINA SUDSKIH PROCESA PROTIV PRAVOSUDNE MAFIJE???
BiH
8995 pregleda44
BiH
8995 pregleda44

2018. GODINA, GODINA SUDSKIH PROCESA PROTIV PRAVOSUDNE MAFIJE???

redakcija - 9. Januara 2018.

Minuli vikend nam je ponudio još par medijskih nastupa ishlapljele penzionerke Meddžide Kreso, koja nas nakon silnih skandala u bh pravosuđu pokušava uvjeriti da je sve "cvjetalo i…

Ko o čemu Goran Salihović o poštenju
Ekskluzivno
5729 pregleda42
Ekskluzivno
5729 pregleda42

Ko o čemu Goran Salihović o poštenju

redakcija - 29. Oktobra 2017.

Gledajući intervju na N1 televiziji simulanta Gorana Salihovića mogu se steći dva dojma. Ili da je silan uz svoje potencijalne zaštitnike ili je toliko priglup pa sam…

LAŽOV: Evo eksluzivnog dokumenta Vijeća ministara BIH zbog kojeg će Mektić morati dati ostavku
Politika
1631 pregleda6
Politika
1631 pregleda6

LAŽOV: Evo eksluzivnog dokumenta Vijeća ministara BIH zbog kojeg će Mektić morati dati ostavku

redakcija - 20. Maja 2018.

Iako se razgoropadio izjavama ovih dana ministar Mektić je čovjek koji ne izvršava odluke Vijeća ministara BIH ili se pak ponaša svojevoljno, bez naputaka Vijeća ministara. Uz…

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!
BiH
522 pregleda1
BiH
522 pregleda1

Ekskluzivno: Edim Kadić, komercijalni direktor Gradskih apoteka Tuzla uhvaćen u lažima!

redakcija - 20. Maja 2018.

Komercijalni direktor Javne zdravstvene ustanove „Gradske apoteke“ Tuzla, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, jedan od novopečenih lidera zombiziranog političkog subjekta zvanog LDS, ratni „logističar“ i poslijeratni ekonomista…

Damira Bećirovića Bumbara, Čamparinu sponzorušu, i žena i ljubavnica izbacile iz kuće!
Ekskluzivno
1819 pregleda10
Ekskluzivno
1819 pregleda10

Damira Bećirovića Bumbara, Čamparinu sponzorušu, i žena i ljubavnica izbacile iz kuće!

redakcija - 18. Maja 2018.

Kada te raja još u osnovnoj školi prozovu Bumbar i kriju se od tebe jer si guzonjin sin i šmeker, onda neminovno završiš kao Damir Bećirović —…